Inspirasi Sihat!

Temuilah artikel panduan untuk hidup yang lebih sihat dan bahagia!

 • 4 tip untuk meningkatkan ‘awesomeness’ anak dengan multi-bijirin

  4 tip untuk meningkatkan ‘awesomeness’ anak dengan multi-bijirin

  14 July 2015

  Ramai ibu bapa yang mengadu perihal kesulitan untuk memberi anak-anak kecil mereka makan dengan sempurna, apatah lagi makan makanan berkhasiat. Saya yakin kita semua inginkan anak yang ‘awesome’. Inilah fungsi nutrien dalam multi-bijirin kerana ia mengandungi karbohidrat, protein dan lemak yang kaya tenaga nutrien. Vitamin B1 membantu menukar karbohidrat menjadi glukosa, yakni sumber tenaga yang diperlukan oleh tubuh dan otak. Struktur multi-bijirin itu sendiri yang membantu memperlambatkan proses penghadaman membuatkan anak-anak anda berasa kenyang lebih lama, bertenaga dan bersedia untuk mengambil bahagian dalam aktiviti.

  BACA LEBIH LANJUT
 • Ketahui apa yang membuatkan sarapan NESTUM® permulaan terbaik untuk hari yang lagi hebat bagi anak anda!

  Ketahui apa yang membuatkan sarapan NESTUM® permulaan terbaik untuk hari yang lagi hebat bagi anak anda!

  15 July 2015

  Mulakan hari anak anda dengan sarapan hebat dari NESTUM®! Ketahui lebih lanjut tentang nutrisi multi-bijirin kami dengan infografik ini.

  BACA LEBIH LANJUT
 • 10 cara ‘awesome’ didik anak suka multi-bijirin

  10 cara ‘awesome’ didik anak suka multi-bijirin

  12 July 2015

  Tahniah ibu, si manja anda sudah memasuki tadika! Cukup mengujakan. Inilah waktu untuk si manja anda meneroka dunia baru, bersosial dengan kanak-kanak lain dan belajar pelbagai perkara menarik yang amat menyeronokkan. Sebagai ibu, semestinya anda akan berasa sedikit gusar untuk melepaskan si manja memasuki persekitaran baru, tetapi dalam masa sama anda menaruh harapan yang dia berupaya mencapai potensi terbaik sepanjang berada di tadika. Pendek kata, anda ingin melihat anak kesayangan anda menjadi seorang yang ‘awesome’ di dalam apa jua pengalaman yang dilaluinya.

  BACA LEBIH LANJUT